Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit revisa la proposta de dividends

Oikocredit revisa la proposta de dividends

dimecres 06 de maig 2020

L'inversor d'impacte social i cooperativa mundial Oikocredit ha revisat la seva proposta de dividends per al 2019 d'1% a 0%.

La proposta es farà als membres de la cooperativa en l'Assemblea General Anual (AGA) al juny de 2020, que tindrà lloc a Amersfoort, Països Baixos, amb la participació dels membres a través de videoconferències i amb votació electrònica. Els membres tenen la decisió final sobre el dividend.

La decisió de revisar la proposta va ser presa pel Consell Executiu d’Oikocredit i aprovada pel Consell de Supervisió.

Oikocredit va anunciar una proposta de dividend de l'1% el 19 de març, quan la cooperativa va publicar els seus resultats financers que mostren una millora de l’acompliment per a l’any 2019. Des de llavors, el desenvolupament de la crisi del coronavirus ha canviat dràsticament el context mundial en el qual Oikocredit opera, invalidant molts dels supòsits utilitzats per a fer la proposta de l'1%.
Encara no són clars tots els efectes de la pandèmia en la posició comercial i financera d’Oikocredit, però la cooperativa ja no espera aconseguir els seus objectius de creixement i rendiment financer per al 2020.

Donada la naturalesa contínua de la crisi del coronavirus i la incertesa que continua creant, el Consell Executiu d’Oikocredit creu que no pagar cap dividend als membres per al 2019 seria el millor per als interessos de la cooperativa:

  • Permetrà a Oikocredit agregar a les seves reserves generals 11 milions d'euros que d'una altra manera haguessin estat distribuïts com a dividends, la qual cosa ajudaria la cooperativa a suportar els desenvolupaments econòmics adversos en cas que aquests ocorreguessin
  • Ajudarà a Oikocredit a assegurar la continuïtat de la cooperativa i la protecció del capital dels seus membres mentre continua la incertesa causada per la pandèmia
  • Permetrà que Oikocredit sigui flexible per a respondre a les necessitats de les organitzacions sòcies que finança, que al seu torn fan costat a les persones de baixos ingressos més afectades per la crisi

Oikocredit continua seguint de prop i activament els esdeveniments locals i nacionals relacionats amb la pandèmia. La cooperativa està treballant estretament amb les seves organitzacions sòcies a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina per a determinar les seves canviants necessitats i determinar com Oikocredit pot ajudar millor a abordar-les, particularment en situacions en les quals les organitzacions sòcies enfronten dificultats financeres.

La cooperativa també està treballant amb organitzacions afins, incloent altres inversors d'impacte social, per a alinear, cooperar i enfortir la resposta del sector d'inversió d'impacte als desafiaments creats pel coronavirus.

A més, Oikocredit ofereix a les seves organitzacions sòcies suport per al desenvolupament de capacitats. Les iniciatives fins ara inclouen una sèrie de seminaris web sobre gestió de crisi durant la pandèmia; oportunitats de xarxes virtuals per a permetre que les organitzacions sòcies comparteixin les millors pràctiques davant la crisi; i la creació d'un fons solidari contra el coronavirus per a ajudar les organitzacions sòcies de microfinances a brindar suport addicional als seus clients.

En Thos Gieskes, Director Executiu d’Oikocredit, va dir: "Revisar la nostra proposta de dividends és part de la resposta proactiva d’Oikocredit a la situació sense precedents que el coronavirus ha creat per a totes nosaltres.

"Donada la creixent incertesa econòmica que enfronten les nostres organitzacions sòcies, i per tant també Oikocredit, creiem que és prudent enfortir les nostres reserves i estar el més preparats possible per a qualsevol esdeveniment advers.

"Amb un sòlid 2019 a la nostra esquena, i amb el ferm suport que continuem rebent dels nostres inversors i inversores, confio que Oikocredit continuarà complint amb la seva missió durant aquest període problemàtic. I aquesta continuïtat és primordial, especialment en un moment en què les nostres organitzacions sòcies i les persones de baixos ingressos a les quals serveixen necessiten més el nostre suport".

Sobre Oikocredit
Inversor d'impacte social i cooperativa mundial, Oikocredit té més de 40 anys d'experiència finançant organitzacions actives en inclusió financera, agricultura i energia renovable. Els préstecs, inversions de capital i desenvolupament de capacitats d’Oikocredit tenen com a objectiu permetre que les persones de baixos ingressos a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina millorin de manera sostenible els seus nivells de vida. Més informació sobre la cooperativa a: www.oikocredit.coop i www.oikocredit.es

Per a més informació per mitjans de comunicació, contacti amb en David Díaz de Quijano i Barbero +34 93 441 63 06 / +34 665 49 09 78 o correu electrònic dbarbero@oikocredit.org

« Back