¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Apoderar les dones a Indonèsia a través de la inclusió financera.

« Enrere

Apoderar les dones a Indonèsia a través de la inclusió financera.

KOM-ID-20.jpglunes, 04 de marzo de 2019

La Mimin Among té un ampli somriure quan parla sobre com es guanya la vida fent krupuk (galetes de gambes fregides indonèsies): “Vam obrim una petita empresa l'any 2004, després d'estar diversos anys treballant per a altres persones. Ens vam unir a la cooperativa Komida el 2009 i vam fer servir el nostre primer préstec per comprar woks que encara avui utilitzem. El negoci va bé i hem aconseguit donar feina a 10 veïnes per ajudar-nos a mantenir la producció".

Creixement constant

Treballant junt amb el seu marit Ajo a la seva casa de Jonggol, a Java Occidental, la Mimin ha vist créixer el seu negoci de krupuk constantment des que es va convertir en membre de Komida. Koperasi Mitra Dhuafa (Komida) és una cooperativa indonèsia que brinda serveis financers a dones empresàries amb baixos ingressos en àrees rurals que no tenen accés als bancs ni al sector financer formal.

L'Ajo fregint krupuk en grans woks comprats amb el primer préstec de la seva dona a Komida.

Gran demanda d'inclusió financera

El 2016, l'Enquesta d'Inclusió Financera d'Indonèsia realitzada per l'Autoritat de Serveis Financers va descobrir que només una quarta part de la població d'Indonèsia tenia accés a serveis financers formals. I encara que la bretxa s'ha reduït des de llavors, existeix una enorme demanda insatisfeta d'educació financera i inclusió financera.

Oikocredit es va associar amb Komida el 2016 degut a la seva aposta i el seu impacte social positiu a la regió, donant suport d'aquesta manera, els esforços de la cooperativa per a augmentar les seves operacions creditícies. Komida és una de les cooperatives més grans d'Indonèsia en el sector de la inclusió financera i està a punt de complir el seu objectiu d'atendre un milió de dones de baixos ingressos el 2020.

Objectius comuns

Tes Pilapil, Director Regional de l'oficina del Sud-est Asiàtic d’Oikocredit explica: “Oikocredit va triar invertir en Komida perquè els seus objectius s'alineen amb la pròpia estratègia de Oikocredit de donar suport a les organitzacions que promouen i milloren la inclusió financera. Proporciona accés al crèdit i estalvis per a dones microempresaries amb baixos recursos ”.

L'objectiu general de Komida és que aquests serveis ajudin els seus membres a incrementar els seus ingressos, salut i educació. Es dirigeix a dones desfavorides principalment a través de préstecs grupals, però té uns altres sis productes de préstec que inclouen productes d'estalvi obligatori i voluntari, a més d’un producte d'assegurança.

Una gran gamma de productes de préstec

D'acord amb els seus mètodes de préstecs responsables, els nous clients-membres de la cooperativa Komida comencen obtenint un "préstec general" (un préstec grupal), i després, a mesura que el client avança, pot sol·licitar un dins de la varietat de tipus de préstecs que Komida ofereix. Els préstecs de Komida s'atorguen únicament després d'una anàlisi acurada de les necessitats i els requisits dels clients.

Un altre ingredient de l'èxit de Komida és que utilitza l'opinió de la clientela per determinar els tipus de préstecs que posa a disposició. Al 2017, Komida va presentar el seu pla de préstecs per a la renovació d'habitatges, que ha demostrat ser molt popular entre els petits empresaris com Mimin Among.

El préstec no es limita a millores de la casa, sinó que també cobreix la renovació i millora de la ubicació del negoci del client-membre, que pot ser un quiosc, una botiga o un lloc al mercat. A més, si la casa que es renovarà no té vàters o instal·lació d'aigua potable, s'inclou un préstec d'Aigua i Sanejament al costat del préstec de Renovació d'Habitatge, després de considerar acuradament les circumstàncies del prestatari.

Mimin Among (Esquerra) i la seva plantilla

El suport de Komida millora la seva vida.

Quan van començar a treballar, Mimin i el seu marit Ajo Among van fer tot el treball ells mateixos. Ara, 15 anys després, després de beneficiar-se de nou cicles de préstecs i amb un equip de 10 empleades, realitzen lliuraments diaris i setmanals a 30 botigues de tres mercats de la zona.

Mimin Among explica encara més: “Unir-se a Komida ens va ajudar a expandir el negoci i, finalment, vam poder comprar la terra on vivim i enviar als nostres cinc fills a l'escola. Volem que els nostres fills tinguin una bona educació i tinguin èxit en les seves futures carreres. També vull renovar la nostra cuina ".

El préstec actual de Mimin éz de IDR 15 milions (al voltant de 900€ ) per un període de 50 setmanes i s'està utilitzant per comprar matèries primeres per continuar el desenvolupament del seu negoci. El suport de Komida a les seves clientes va més enllà dels préstecs; les clientes es beneficien d'una varietat de programes de capacitació tals com l’educació financera, el desenvolupament empresarial i, fins i tot, la salut reproductiva.

Els somnis es fan realitat

A la cuina fora de casa, veiem que els grans woks de Mimin s'estan aprofitant per a fregir el krupuk. En segons, es produeixen galetes de gambes grans d'aspecte deliciós. És fàcil veure per què les galetes recentment fetes tenen èxit entre els seus clients. Al porxo de la casa de Mimin, el seu equip de treballadores embolica el krupuk en bosses.

No hi ha parada per a Mimin. Els seus somnis d’una cuina millor i més gran per millorar l'eficiència del seu negoci de Krupuk i augmentar la seva producció s'han mogut

« Enrere

Archivo

« Previous Next »

febrero 2024

enero

diciembre 2023

noviembre

octubre