Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

El primer préstec estès per Oikocredit a l'Índia

« Enrere

El primer préstec estès per Oikocredit a l'Índia

vellore-medical-college-2015.jpgdimarts, 17 de de març de 2015

Els habitatges construïts el 1978 amb finançament d'Oikocredit encara existeixen avui, gairebé 40 anys després.

A l’Índia, al voltant de 300 milions dels seus 1200 milions d'habitants viuen per sota del llindar de la pobresa de $1,25 per dia. Quan Oikocredit va començar a operar fa 40 anys, la xifra era gairebé la mateixa i al voltant de 320 milions de persones vivien per sota del llindar de la pobresa. Al 1978, la taxa de mortalitat a l'Índia s'estimava en 14,2%. En aquest context, Oikocredit va atorgar el primer préstec de la seva història per finançar préstecs d'habitatge per a persones de baixos ingressos a l'estat de Tamil Nadu, al sud de l'Índia.

Al juny de 1978, Oikocredit va estendre un préstec de $200 000 al Vellore Christian Medical College Board Inc. amb l'objectiu de brindar préstecs d'habitatge de $1000 cadascun per 200 de les persones treballadores de més baix sou en un hospital a Vellore, Índia. El préstec original estava pressupostat per 200 cases; no obstant això, finalment es va atorgar finançament suficient per 311 llars en total.

En l'actualitat, el Vellore Christian Medical College and Hospital (l'hospital de Vellore) és un dels hospitals més grans i millor qualificats d'Àsia central, i rep aproximadament 2,2 milions de pacients per any provinents de totes les regions de l'Índia. La missió principal del Vellore consisteix a brindar suport a les persones necessitades i capacitar a professionals de la salut.

Les 311 cases que es van construir segueixen en peus en l'actualitat. En moltes d'elles encara hi viu la primera família que s'hi va traslladar, encara que també la segona o fins i tot la tercera generació. La majoria dels propietaris han construït un o dos pisos addicionals per allotjar als seus fills/es i néts/es, i s'enorgulleixen dels exteriors de les cases, pintats amb colors brillants. Jacob, fill d'un dels beneficiaris originals dels préstecs, va dir: «El meu pare, Joseph, va rebre un préstec per construir la casa on vaig néixer i em vaig criar. La nostra família està molt agraïda, ja que ara és la llar de la meva dóna i dels meus fills».

Els habitatges quan es van construir, al 1978.

A més a més dels préstecs d'habitatge, Vellore va construir una sala d'estudi i facilita un docent que ajuda als nens i nenes amb els seus deures de l'escola, encoratjant a la propera generació a continuar estudis superiors i a buscar treballs especialitzats. La Sra. Hannah Paul, gerent de personal de Vellore, va dir: «La primera inversió en la comunitat va ser destinada a construir habitatges adequats. Actualment estem invertint en educació, perquè les generacions més joves puguin créixer i tenir més oportunitats que les que van tenir els seus pares». L'hospital continua brindant ocupació als fills/es i néts/es dels beneficiaris dels préstecs d'habitatge. A mesura que progressen, l'hospital de Vellore i el seu personal continuen tenint un vincle lleial.

Avui dia, gairebé 40 anys després del préstec d’Oikocredit, el Vellore Christian Medical College and Hospital segueix apoderant el seu personal no només per construir llars, sinó també per invertir en educació. L'hospital continua oferint suport a la comunitat local a través de la creació d'ocupació i de programes de desenvolupament.

Coneix les organitzacions que financem avui en dia a l'Índia, amb criteris de banca ètica (en castellà) >

* http://planningcommission.gov.in/plans/planrel/fiveyr/6th/6planch22.html

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

febrer 2024

gener

desembre 2023

novembre

octubre