Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit participa a l'Escola Internacional d'Estiu sobre Banca i Finances Socials

Oikocredit participa a l'Escola Internacional d'Estiu sobre Banca i Finances Socials

ISB_SummerSchool_Participants-Kopie.jpgdijous, 05 de de juliol de 2018

Barcelona acull aquest juliol l'"Escola Internacional d'Estiu sobre Banca Social i Finances Alternatives". Aquest congrés internacional anual està organitzat per l'Institute for Social Banking, i aquest any compta amb la col·laboració de Triodos Bank com a organització associada.

L'Escola d'Estiu del 2018 se centrarà en el tema 'Canviar les finances per finançar el canvi: la banca social com a camí a seguir'. La conferència tindrà lloc a Barcelona del 8 al 13 de juliol de 2018, en el Convent de Sant Agustí, i des d'Oikocredit Catalunya es participarà en un taller sobre els reptes i tendències de les microfinances en el Sud global.

Escola Internacional d'Estiu sobre Banca Social i Finances Alternatives (Photo: John Allen / ISB)

L'Escola d'Estiu de l'Institute for Social Banking, entitat amb seu a Berlín que organitza la 11ª edició d'aquest programa acadèmic, espera congregar a més de 80 persones entre expertes, professionals i investigadores sobre el tema.
Anna Laycock, directora del Finance Innovation Lab, Brett Scott, expert en monedes alternatives, Marcos Eguiguren, director de l'Aliança Global per a una Banca amb Valors, David Díaz de Quijano, coordinador d'Oikocredit Catalunya, Jordi Ibáñez, director de la Fundació Fiare o Mikel García-Prieto, director general de Triodos Bank a Espanya, formen part de l'ampli programa de l'Escola d'Estiu Internacional en Banca i Finances Socials, de l'Institute for Social Banking (ISB).

La Sanika Hufeland, directora de l'ISB explica que en aquest esdeveniment es busca que les persones participants puguin “apoderar-se per donar forma al futur de les finances i assegurar que estiguin alineades amb els desafiaments de crear una societat sostenible, amb la dignitat humana com a part fonamental”.
Precisament l'any que se celebrarà el desè aniversari de la crisi financera iniciada per Lehman Brothers, la temàtica principal de l'Escola d'Estiu és “Canviar les finances” o aconseguir que el sector doni resposta a urgències socials com l'Acord del Clima o els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

> Més informació a: https://www.social-banking.org/education/upcoming/
> Nota de premsa de l'Escola Internacional d'Estiu sobre banca Social i Finances Alternatives: https://www.social-banking.org/wp-content/uploads/2018/05/Summer_School_2018_press_overview_catalan.pdf

« Enrere