Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Creix un 14% la venda d'armes els últims cinc anys

Creix un 14% la venda d'armes els últims cinc anys

Denunciem la Banca Armadadimarts, 23 de de febrer de 2016

Fa poques hores, el centre internacional més prestigiós d'estudis per la pau, Sipri, ha publicat un informe on explicava quins eren els països que més compraven i venien armes. Des d'Oikocredit, com una entitat de finances ètiques, lamentem que el tràfic d'armes pesants hagi crescut un 14%, en el període que engloba els anys 2011-2015.

L'estudi revela que els principals països exportadors són els Estats Units, Rússia, la Xina i França, tots ells membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU. Pel contrari, els països amb un volum d'importació armamentística més alt són l'Índia, l'Aràbia Saudita, Xina, els Emirats Àrabs i Austràlia.

Destaquen l'Aràbia Saudita i Qatar, amb un augment de les importacions d'armes americanes d'entre un 275% i 280%. D'altra banda, l'Estat espanyol és el país de la UE que més ha augmentat la venda d'armes amb un 55% més que fa cinc anys. A més, un dels investigadors del centre, Siemon Wezeman, alerta que la Xina «segueix ampliant les seves capacitats militars amb armes importades i produïdes per ells mateixos».

Des de les finances ètiques, compartim la preocupació del centre d'estudis i animem a invertir en entitats com la nostra, que finançaran projectes centrats en el desenvolupament de les diferents comunitats i la millora de la seva qualitat de vida. Aprofitem per recordar també una altra opció per lluitar contra aquesta lacra: el Verkami 'Banca Armada', llançat tot just fa unes setmanes.

Pots consultar la base de dades aquí (en anglès) o articles que han sortit a mitjans de comunicació.

« Enrere