Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Dades alarmants de desenvolupament humà

Dades alarmants de desenvolupament humà

SEKEM-EG-38_c1d0d.jpegdimecres, 23 de de desembre de 2015

Les dades del PNUD sobre l'Índex de Desenvolupament Humà ens mostren unes xifres desoladores i alarmants, alhora que ens animen a aprofundir en la línia de l'economia social i solidària. Les conclusions de l'estudi deixen clar que el treball és la clau pel progrés humà, però que també cal millorar les condicions de les persones treballadores, en general, i la protecció social. 

Els 188 països que s'hi analitzen estan dividits en 4 franges segons aquest indicador. És especialment alarmant que, dintre dels 49 països amb un desenvolupament "molt alt", hi hagi països on un terç de la població està en situació de pobresa i exclusió social, així com també que països amb molta emigració i èxode de refugiats degut a les males condicions es trobin per sobre de la "mitja taula". 

Això ens aporta la idea que els països desenvolupats només són una part molt petita del conjunt i de com d'alarmant ha de ser la situació als últims 43 Estats. Una de les principals dificultats és que la majoria de països del món tenen un índex baixíssim. 

Cal constatar, també, un gran desequilibri territorial. Excepte poques excepcions, els primers 30 països són europeus o nord-americans, mentre que els 10 països menys desenvolupats són africans: Burundi, Guinea, la República Centreafricana, Eritrea, Mali, Burkina Faso, el Txad, Moçambic, la República Democràtica del Congo i, tancant la llista, el Níger. 

Des d'Oikocredit aportarem el nostre humil gra de sorra en potenciar el desenvolupament sostenible dels països més empobrits del món, tot fomentant l'economia social i solidària per combatre aquestes dades i les desigualtats Nord-Sud. 

No obstant, això ho farem també amb una especial mirada a un nou problema: l'alta pobresa en el primer grup de països, que tractarem juntament amb les altres entitats de Finances Ètiques del nostre país, així com a través de les diferents xarxes d'Economia social i Solidària en les que participem.

« Enrere