Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit augmentem la nostra cartera total en un 23% i aconseguim inversions sense precedents a l'Àfrica

« Enrere

Oikocredit augmentem la nostra cartera total en un 23% i aconseguim inversions sense precedents a l'Àfrica

TPC-KH-13-Resultats-Economics-Oikocredit-2015.jpgdimarts, 22 de de març de 2016

Oikocredit hem anunciat avui els resultats per a l'any complet finalitzat el 31 de desembre de 2015: vam superar la fita històrica de € 1.000 milions en actius totals, vam registrar un creixement exponencial a l'Àfrica i vam marcar una progressiva diversificació cap a les energies renovables.

Els resultats més destacats inclouen:

  • Resultat net consolidat de € 15,4 milions
  • Actius totals de € 1.000 milions
  • La cartera de finançament del desenvolupament va augmentar en un 23%, arribant als € 900,2 milions
  • El finançament a l'Àfrica va augmentar un 52%, assolint un total de € 158,1 milions
  • Els desemborsaments van augmentar un 24%, arribant als € 419 milions
  • Rècord de € 102 milions en captació neta de fons prestables
  • Dividend proposat del 2%

Amb una cartera de 809 organitzacions sòcies a 69 països, el 2015 ha provat ser un altre any d'èxit per Oikocredit i les Finances Ètiques, tot complint amb escreix els nostres objectius financers, socials i ambientals. Els inversors i inversores d'Oikocredit tindran una participació en el seu resultat net de € 15,4 milions, i es proposa un dividend de € 15 milions, que un any més suposa un 2% de rendiment anual.

Les àrees prioritàries el 2015 van continuar sent el finançament inclusiu, l'agricultura, les energies renovables i l'Àfrica. Vam experimentar un creixement rècord al continent africà, amb un augment de la cartera del 52% des del 2014.

També vam augmentar les inversions en agricultura, sector amb un gran impacte positiu en l'alleujament de la pobresa, especialment a l'Àfrica oriental i Amèrica Llatina. La cartera agrícola va créixer fins a € 113,3 milions el 2015, la qual cosa representa un 39% d'augment respecte de l'any anterior.

El director executiu d'Oikocredit, David Woods, va declarar que la cooperativa havia culminat el seu 40è aniversari complint amb totes les seves metes. “Fa quaranta anys vam ser dels primers inversors socials a invertir en microfinances. En l'actualitat veiem madurar aquest sector; però volem seguir obrint nous camins i sent pioners una vegada més a través del desenvolupament empresarial i en noves àrees com les energies renovables”, va dir Woods.

A més, el 2015 Oikocredit vam superar els € 1.000 milions en actius totals, una fita històrica per a la cooperativa que ha experimentat un creixement considerable en els últims cinc anys. I els bons resultats ens han permès de seguir complint amb el nostre compromís de brindar capacitació i suport a les nostres organitzacions sòcies, duent a terme 140 activitats de desenvolupament de capacitats per un total de € 1,7 milions.

El 2015, la captació neta de fons prestables va arribar als € 102 milions, un augment significatiu respecte dels € 81,5 milions aconseguits el 2014. Aquesta suma rècord reflecteix un interès cada vegada major en les inversions ètiques així com la lleialtat de les persones i organitzacions inversores d'Oikocredit.

> Consulta aquí la nota de premsa completa sobre els resultats econòmics del 2015

> Consulta aquí les principals xifres clau sobre Oikocredit

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

abril 2024

març

febrer

gener

desembre 2023