Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Preparació davant de desastres i els efectes del canvi climàtic

« Enrere

Preparació davant de desastres i els efectes del canvi climàtic

drrm-relief-philippines-occci.jpgdijous, 10 de de setembre de 2015

Els desastres naturals ens afecten a tots. No obstant això, en general, les persones de baixos ingressos són les que més sofreixen. Filipines és el tercer país amb el major risc de desastres naturals després de Vanuatu i Tonga. Alguns d'aquests desastres ocorren més freqüentment com a conseqüència del canvi climàtic. L'elevació del nivell del mar ocasionada per l'escalfament global també constitueix una preocupació per a Filipines, ja que serà el cinquè país del món amb el major nombre de població en risc per l'augment del nivell del mar el 2050.
Els desastres naturals afecten greument al sector agrícola, amb pèrdues devastadores de collites, bestiar i aliments. Aquests, al seu torn, amenacen la seguretat alimentària i la capacitat dels agricultors per satisfer les demandes de subministrament dels comerciants. També perjudiquen els sistemes de cultiu i afecten el subministrament d'aigua. Els petits agricultors estan entre les persones de més baixos ingressos del món; per això, són molt vulnerables a l'efecte dels desastres naturals i al canvi climàtic.

Un programa pilot

Per aquestes raons, Oikocredit va triar Filipines com a àrea pilot per al programa de capacitació per a la reducció i gestió del risc de desastres (DRRM, per les seves sigles en anglès) dirigit a les seves organitzacions sòcies. Oikocredit va començar aquesta iniciativa a principis del 2014 arran del tifó Haiyan i altres desastres que van devastar diferents països els últims anys. El programa té per objectiu augmentar el coneixement de les organitzacions sòcies sobre la DRRM, equipar-les amb eines pràctiques, tals com avaluacions de vulnerabilitat davant de perills, mapatge de perills, elaboració de plans de contingència i plans de continuïtat empresarial, així com formular estratègies de DRRM que siguin apropiades per al seu propi context i àmbit.

Una estratègia a llarg termini

S'ha desenvolupat un enfocament durador a fi de minimitzar la pèrdua de vides, collites i béns, i ajudar a les organitzacions sòcies a desenvolupar les seves estratègies de DRRM i els seus plans de continuïtat empresarial. Oikocredit té interès a donar suport a l'estratègia de les seves organitzacions sòcies per augmentar la resiliència davant dels desastres i reduir els seus riscos. Com per obra del destí, el tifó Ruby, el segon cicló tropical més fort a Filipines el 2014, va arribar després del taller de capacitació. Els empleats d'OCCCI, una cooperativa de crèdit filipina sòcia d’Oikocredit, van assistir al taller de capacitació de DRRM. El pare Elmo Manching, president de la junta directiva d'OCCCI, va dir: «La capacitació proporcionada per Oikocredit ens va ajudar a preparar-nos millor. El que vam aprendre ens va permetre avançar i mirar al futur amb major confiança».

Integrar la DRRM amb la protecció mediambiental

Moltes organitzacions sòcies d’Oikocredit a tot el món comprenen les conseqüències del canvi climàtic, especialment per al sector agrícola. Un gran nombre d'organitzacions sòcies d’Oikocredit han integrat la protecció mediambiental en tots els aspectes de les seves pràctiques laborals i han inclòs mecanismes de preparació davant de desastres en els seus plans empresarials. Actualment, el programa per la DRRM està sent revisat per a la seva adaptació a altres països com Cambodja, Vietnam i Indonèsia.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

febrer 2024

gener

desembre 2023

novembre

octubre