Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

A Oikocredit Catalunya volem ampliar la nostra Junta Directiva, afegeix-t’hi!

A Oikocredit Catalunya volem ampliar la nostra Junta Directiva, afegeix-t’hi!

WM-2017-12.jpgdimarts, 24 de d’abril de 2018

Oikocredit Catalunya és l’Associació de Suport a Oikocredit Internacional que treballa a l’àrea del Nord-est de la península. A la nostra oficina de Catalunya bàsicament ens encarreguem de les gestions administratives i de representació relacionades amb les inversions dels nostres socis/es, que s’envien a la seu central de la cooperativa a Holanda, i a la difusió i promoció de les Finances Ètiques en general, i d'Oikocredit en concret. Però una part molt important de la nostra feina la portem a terme gràcies a la col·laboració de voluntaris i voluntàries.

Oikocredit Catalunya és una entitat de Finances Ètiques democràtica i participativa

Com a associació democràtica i participativa que som, el nostre màxim òrgan de gestió és la Junta Directiva, escollida anualment per la nostra assemblea. I actualment estem en fase de renovació i ampliació dels membres que en base voluntària formen part de la nostra Junta Directiva, i per tant estem buscant persones que se sentin identificades amb alguna o algunes de les diferents temàtiques:

- Coneixements en comunicació, periodisme, publicitat, i habilitats comunicatives en general
- Coneixement del sector financer, de l’Economia Social i Solidària, o amb coneixements legals
- Coneixements en gestió associativa, comptabilitat, administració, etc.
- Coneixements sobre educació, pedagogia, metodologies educatives com ara l’Aprenentatge Servei, etc.
- Preferentment dones, i residents a rodalies de Barcelona o Barcelona ciutat (tot i que no indispensable)

Què implica la participació a la Junta Directiva d’Oikocredit Catalunya?

La Junta Directiva se sol reunir un cop al mes a Barcelona, per fer seguiment i planificació de les activitats i la gestió de l’associació, i entre les reunions presencials es fa seguiment d’alguns temes a través de correu electrònic. Puntualment les persones que formen part de la Junta Directiva també poden encarregar-se d’alguna activitat concreta, en funció dels seus interessos, capacitats i disponibilitat.

Què et pot aportar?

  • Conèixer més a fons el sector de les Finances Ètiques i l’Economia Solidària al nostre país
  • Conèixer com treballa una entitat internacional cooperativa de Finances Ètiques com és Oikocredit Internacional
  • Experiència en la gestió d’associacions
  • Experiència en activitats de comunicació i màrqueting social
  • Accés a formacions pròpies d’Oikocredit Internacional sobre el sector de les microfinances i sobre les Finances Ètiques per al desenvolupament dels països del Sud

Busquem gent amb interès a promoure les Finances Ètiques i l’Economia Social i Solidària al nostre país. I tota aportació i col·laboració és benvinguda, sense necessitat de ser un gran expert o experta en cap de les àrees temàtiques que exposàvem més amunt. La nostra Junta Directiva està formada per gent de perfils i orígens molt diversos, i això és el que la fa plural i rica. Així que si creus que et podria interessar formar part activa d’Oikocredit i de les Finances Ètiques al nostre país, posa’t en contacte amb nosaltres al correu-e catalunya@oikocredit.org o bé al telèfon 93 441 63 06 i te n’explicarem més detalls!

« Back