Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

El consum com a eïna de transformació social

El consum com a eïna de transformació social

0.pngdimarts, 15 de de desembre de 2015

Amb l'auge de l'economia social i solidària, han aparegut diferents projectes que pretenen ser una guia de les diferents opcions de fer un consum crític, sostenible i responsable. Utilitzen diferents criteris per catalogar els projectes i destaquen el Barcelona +sostenible, Pam a Pam, o Ifeelmaps, que són mapes que agrupen totes aquestes iniciatives. Oikocredit apareix en alguns d'aquests.

Pam a Pam està impulsat per la Xarxa d'economia solidària de Catalunya (XES) i Setem, "pretén transformar l'etorn amb la cistella de la compra" i recull "iniciatives d'Economia social i solidària i consum responsable". Per la seva banda, Barcelona +sostenible vol "visualitzar la contribució que es fa per millorar la ciutat".

També destaca Ifeelmaps, amb un ECOmapa de Barcelona. En aquesta guia, s'hi inclouen els establiments, serveis i productes ecològics i compromesos, així com restaurants i centres de captació, així com terapies alternatives, opcions de transport, cooperatives i serveis.

A diversos pobles i petites ciutats en transició també han aparegut altres iniciatives de mapeig i localització d'alternatives de consum responsable. Potser al teu municipi també n'existeix una?

D'un perfil diferent però amb un fons similar hi ha la revista Opcions, ja amb força anys d'experiència. Aquesta revista es dedica a promoure una nova cultura de consum, acompanyada amb noves propostes i anàlisis rigorosos de productes i serveis que consumim al nostre dia a dia.

« Enrere