Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

L'Assemblea General Anual d'Oikocredit té lloc a l’Índia

L'Assemblea General Anual d'Oikocredit té lloc a l’Índia

electronic voting.jpgdivendres, 22 de de juny de 2018

La setmana passada, l'Assemblea General Anual (AGA) d’Oikocredit va tenir lloc a Chennai, Índia.

Per segona vegada des de la seva fundació el 1975, la cooperativa va celebrar la seva Assemblea General Anual (AGA) a l’Índia, exactament 40 anys després d'haver fet el seu primer préstec al país asiàtic. Al voltant de 90 participants van assistir a l'esdeveniment que va incloure reunions internes, esdeveniments amb ponents externs, visites a organitzacions sòcies i l'Assemblea General Anual el 14 de juny.

Durant l’AGA, Eltjo Kok (Països Baixos) va ser triat membre del Consell de Supervisió i Ruth Waweru (Kenya) va ser triada per a un segon mandat.

Els membres van agrair a Jacinta Hamann de Vivero (Perú), presidenta sortint del Consell de Supervisió el segon mandat de la qual ha finalitzat, per les seves valuoses contribucions a Oikocredit i el seu lideratge del Consell de Supervisió en els últims quatre anys. El Consell de Supervisió va triar a Karsten Löffler com el seu president i Anette Austin com la seva vicepresidenta.

Sis membres també van ser triats per al Consell de Membres en l’Assemblea General Anual. Christiane Riffaud (França) va ser triada per primera vegada i cinc membres van ser reelegits: Emmanuel Muhozi (Rwanda), Hans van Nie (Canadà), Huub Lems (Països Baixos), Polisi Baudoin Kivava (RD Congo) i Ulrike Chini ( Alemanya).

Les mocions aprovades per l’AGA van incloure la proposta del Consell Executiu de pagar un dividend de l’1% i la proposta d'agregar una clàusula transitòria als estatuts. Aquesta clàusula autoritza al Consell Executiu, en cas que canviïn les normes comptables, a ajustar el període durant el qual l'administració pot suspendre els reemborsaments d'accions de l'actual màxim de cinc anys a un període indefinit.

Participants a l'AGA d'Oikocredit 2018

« Enrere