Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

"Oikocredit és una organització líder": Coneixem la nostra directora de risc.

« Enrere

"Oikocredit és una organització líder": Coneixem la nostra directora de risc.

Laura Pool, director of risk at Oikocredit.jpgdimecres, 28 de de febrer de 2018

Al desembre de 2017, Oikocredit va donar la benvinguda a la Laura Pool com a nova directora de risc i membre del nostre equip directiu. Vam parlar amb la Laura sobre la direcció de risc, les seves passions i el motiu sobre per què va triar Oikocredit.

Què et va cridar l’atenció per unir-te a Oikocredit?

Fonamentalment dues raons: En primer lloc el meu bagatge en el món dels serveis financers. Vaig treballar per ING durant més de 16 anys, també per algunes institucions més petites. La gestió de riscos va esdevenir una de les meves àrees d’especialització perquè és una part de l’engranatge financer que m’apassiona.

En segon lloc vaig prendre consciència de les micro finances quan els mitjans convencionals van començar a parlar-ne. Aquest fet induir el meu interès per Oikocredit.

Vaig veure a Oikocredit com un líder en el camp de les inversions micro financeres i crec en la nostra missió d’empoderar les persones. Per tant, quan vaig assabentar-me de la plaça vacant, vaig aplicar-hi sense pensar-m’ho dues vegades.

La posició de directora de riscos es nova a Oikocredit. Què és i per què és important?

En el passat, Oikocredit ha estat una entitat bona en termes de gestió de riscos. Malgrat això, a mesura que l’entitat ha expandit el seu marc d’acció s’ha exposat a nous riscos.

Creant un departament propi hem pogut aportar diferents funcions per gestionar els riscos als que s’exposa l’entitat, creant una font central des d’on podem analitzar tota l’exposició d’Oikocredit. Aquest fet dóna a Oikocredit més estructura i un enfocament més precís en la gestió de riscos.

Per què creus que ets un perfil idoni per la posició de directora de risc a Oikocredit?

L’any 1991 vaig començar sent consultora fiscal. Després vaig moure’m a ING on vaig treballar en l’àmbit de les transaccions.

Vaig guanyar el Master’s Financial Economics l’any 2000. També vaig unir-me al departament de gestió de capital de ING on vaig desenvolupar una nova forma de gestionar els riscos.

Des de 2008 he gestionat les finances i el risc a petites companyies, incloent el departament de gestió d’inversions de Triodos. Implementar noves metodologies i processos de gestió del risc és quelcom que m’encanta haver pogut dur a terme en aquelles companyies petites. M’agrada emfatitzar el fet que sigui petites, perquè necessites ser molt més pragmàtic i precís en les activitats empresarials.

En què t’agradaria contribuir a Oikocredit?

En primer lloc m’agradaria desenvolupar la tasca de gestora de risc.

A dia d’avui estic avaluant les necessitats i les polítiques de risc d’Oikocredit per tal de crear un pla comprensiu pels propers anys.

De cara el futur m’agradaria veure com puc ajudar als nostres socis a l’hora de desenvolupar la seva gestió de riscos en les seves activitats, i alhora desenvolupar millors pràctiques amb ells.

Explica’ns més de tu. Quines són les teves passions? Què t’inspira?

M’encanta estar a l’aire lliure. Sóc una apassionada del ciclisme i fer llargues travessies creuant Europa.

Els caps de setmana faig tombs amb la bici a nivell local. Si no estic amb la bicicleta, estic aminant, normalment a la vora del riu Ijssel, que és on visc.
La meva altre gran passió és l’art. Adoro a Piet Mondrian i Mark Rothko, i m’encanta deixar-me sorprendre per nous artistes.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

abril 2024

març

febrer

gener

desembre 2023