Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Microfinances en acció: Crear una empresa de futbolins

« Enrere

Microfinances en acció: Crear una empresa de futbolins

futbolin-felix.jpgdimarts, 07 de de novembre de 2017

L'associació d’Oikocredit amb el Banco Pyme de la Comunidad, amb una llarga trajectòria, està permetent als microempresaris de Bolívia crear empreses sòlides i sostenibles. És el cas del Félix Cárdenas.

A l’atrafegada ciutat boliviana de Cochabamba, el Félix Cárdenas està ocupat treballant, donant els tocs finals a una taula de futbolí de color vermell brillant. Ell i el seu equip han elaborat i pintat acuradament la taula a mà, utilitzant fusta d'origen local i tallant els jugadors en miniatura a partir de peces de motors dièsel reciclats.

Futbolins finançats per banca socialment responsable a Bolívia.

Mentre s’atura per admirar la seva creació, el Félix reflexiona sobre la primera taula que va fer sota una porxada improvisada fa gairebé 40 anys. El seu negoci ha recorregut un llarg camí des d’aleshores. Amb tres microcrèdits successius de la nostra organització sòcia, Banco Pyme de la Comunidad, ha creat una petita empresa emergent des de zero, i ara produeix fins a 24 taules de futbolí cada mes per a clients de tota Bolívia i més enllà.

Obtenir accés a finançament per al seu projecte va ser inicialment una lluita farragosa. Havent perdut el seu treball a principis de la dècada de 1980, el Félix estava decidit a trobar una manera de mantenir a la seva família tot iniciant la seva pròpia empresa. Però assegurar un préstec d'un banc tradicional va resultar ser una odissea. Tot va canviar quan es va acostar a Banco Pyme de la Comunidad, organització finançada per Oikocredit, que és un banc socialment responsable i proveïdor de microfinances.

Banco Pyme comparteix l'objectiu d’Oikocredit d’apoderar les persones per millorar els seus mitjans productius, i en conseqüència la seva qualitat de vida, a través de finances inclusives. El banc està disposat a donar suport a les petites empreses i empresaris als països en desenvolupament, estenent-los la mà per tenir una nova oportunitat d’emergir.

En el cas del Félix, va invertir els seus microcrèdits en les eines, els materials i l'equip que necessitava per muntar el seu taller, i després a expandir-se per contractar dues persones més. Banco Pyme li ha donat suport en cada un dels graons que el Félix ha anat pujant.
El seu oficial de crèdit es reuneix amb el Félix regularment i desenvolupa un profund seguiment del seu negoci, la qual cosa li ha permès oferir-li préstecs que s'ajusten als seus requisits, així com també avaluant la seva capacitat per realitzar reemborsaments. És important destacar que el banc va mirar més enllà de les finances per oferir formació al Félix sobre temes importants, com el desenvolupament empresarial i la comptabilitat.
D'aquesta forma, el Félix va aconseguir tant els fons vitals que necessitava per establir la seva empresa, com un soci comercial i financer en qui pot confiar. A dia d’avui pot mantenir còmodament a la seva família de set membres.

"Juntament amb els microcrèdits de la nostra organització sòcia, el Banco Pyme de la Comunidad, Félix Cárdenas ha creat des de zero una petita empresa pròspera".

Aleshores, com treballa Oikocredit amb Banco Pyme per donar suport a emprenedors com el Félix?

En particular, Oikocredit està ajudant al banc a expandir les seves ofertes per a empresaris en comunitats rurals. Ho fa de dues maneres: proporcionant una inversió de capital i préstecs; i en segon lloc donant-los suport a través de la capacitació en la creació de productes financers adaptats a les empreses rurals. Oikocredit també comparteix les millors pràctiques per mesurar l'impacte social dels préstecs i la millor forma d'administrar el risc.

Desitjós de mostrar l'artesania del Félix, Oikocredit va portar la taula de futbol vermella al Kirchentag 2017 (un esdeveniment organitzat per l'església protestant alemanya que va atreure a més de 100.000 visitants) a Berlín, on els inversors i altres visitants van poder-hi jugar. L'equip i els voluntaris d’Oikocredit van gaudir explicant-li a la gent la història que hi havia darrere de la taula de futbolí. Mentrestant, a unes 6.500 milles de distància, a Bolívia, el Félix estava encantat de saber que la seva primera exportació a Europa havia demostrat tant d'èxit.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

abril 2024

març

febrer

gener

desembre 2023