Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Nou fòrum d’Oikocredit pel diàleg Multi-Stakeholders: Parlem amb el pastor Ueli Burkhalter.

« Enrere

Nou fòrum d’Oikocredit pel diàleg Multi-Stakeholders: Parlem amb el pastor Ueli Burkhalter.

ueli-burkhalter-20162.jpgdilluns, 30 de d’octubre de 2017

El pastor Ueli Burkhalter és el setè membre del Consell de Membres d’Oikocredit (MC), recentment format. El MC és un òrgan de consulta i assessorament escollit per les organitzacions membres d’Oikocredit per representar i promoure els seus interessos. Parlem amb l'Ueli sobre el que significa per ell tant el seu rol dins del MC com dins d’Oikocredit.

Què és el MC (Consell de Membres) i per què es va establir l’any 2016?

Durant els anys 2014-2015, un grup de treball d’Oikocredit va analitzar la representació dels seus inversors dins l’organització, concloent que és necessària una major participació i comunicació entre els membres i Oikocredit. Al mateix temps, es constatà que dels 600 membres enumerats, un nombre significatiu d’ells no era molt actiu i van haver-hi discussions sobre com reactivar-los. El grup de treball va endegar i desenvolupar el concepte de crear un Consell de Membres i proposà el seu establiment en l'Assemblea General Anual del 2016.

En última instància, descriuria la funció del MC com un fòrum perquè els membres discuteixin els problemes i desenvolupin un diàleg de múltiples parts interessades.

En quins temes treballa el MC?

En primer lloc, és important assenyalar que el MC és un consell assessor, no un consell supervisor, i encara hem de decidir quina aportació pot tenir pel que fa a l'estratègia i les operacions. És un equilibri delicat. Durant la reunió general anual a Ghana al juliol de 2017, vam tenir l'oportunitat d'escoltar no solsament els membres directes d’Oikocredit, sinó també als amics i organitzacions sòcies d’Oikocredit als països on proporcionem finançament. D'aquesta manera, podem proporcionar un canal per on es puguin expressar les preocupacions de tots. La reunió va ser molt animada, i ens va donar moltes idees a tenir en compte sobre com podem continuar construint aquest diàleg multistakeholder, perquè també vam notar que hi havia diverses expectatives sobre el que el MC hauria de controlar.

Es podria dir que encara estem en la fase de desenvolupament de quin és el rol del MC .

Com poden els membres d’Oikocredit beneficiar-se del MC?

Principalment pel fet de tenir un consell al que dirigir-se amb qualsevol pregunta o suggeriment sobre com Oikocredit està treballant amb ells. Enviem les preguntes dels membres al Consell Executiu i al Consell de Supervisió, i si tenen dubtes, poden consultar al MC i demanar-nos que ens comuniquem amb els membres.

Vas ser triat com el setè membre del MC al juny, com ha estat la teva experiència fins ara?

Ha estat molt positiva i m’ha fet adonar del tipus d'esperit que es pot despertar quan la gent es troba cara a cara, en comptes de fer-ho mitjançant l’Skype o el correu electrònic. Em vaig inspirar a l’hora d’escoltar sobre els diferents temes que són rellevants per a l'organització i vam tenir algunes discussions animades i productives.

Has estat voluntari d'Oikocredit durant 16 anys. Què et motiva a dedicar el teu temps lliure a Oikocredit?

El meu rol com a pastor m’ha portat a treballar en els temes de pau i justícia social durant molts anys. L’èxit d'aquest treball em va portar a involucrar-me amb Oikocredit. El nostre lema "invertir en les persones" és molt important i el "crèdit" d’Oikocredit prové del "credo" llatí que significa "confio en tu" o "crec". No podem canviar tot el món, però podem fer una contribució per fer-lo millor. Això és el que em motiva a ser part d'Oikocredit. A més, en els study tours va ser on vaig conèixer a agricultors que reben suport, tots van dir que confiaven en Oikocredit com a soci a llarg termini, i que Oikocredit creu en ells i treballa en qualsevol problema com un soci comercial adequat. Per mi, això és simplement fantàstic.

El 2013 vas realitzar una estada de tres mesos a l'oficina regional d’Oikocredit de San José, Costa Rica. Quines conclusions en vas extreure?

Em va impressionar el compromís i l'educació del personal a les oficines centre-americanes d’Oikocredit. També vaig ser a Guatemala i a la República Dominicana, on vaig visitar a diverses organitzacions sòcies i vaig veure com treballaven en els camps i els obstacles als que s’enfrontaven. Vaig veure el treball professional que estava fent Oikocredit i ho respecto molt.
També vaig admirar la gestió en l'acompliment social i com funciona de primera mà. Em vaig adonar que escoltar-nos els uns i altres i aprendre’n és molt important i que és necessari discutir les millors formes d'aconseguir-ho.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

febrer 2024

gener

desembre 2023

novembre

octubre