Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

La transformació de les plantacions de te i el seu impacte en la vida de les persones al nord de l’Índia [part 2]

« Enrere

La transformació de les plantacions de te i el seu impacte en la vida de les persones al nord de l’Índia [part 2]

AMBO-IN-15.jpgdijous, 06 de de juliol de 2017

Les inversions d’Oikocredit han permès a Darjeeling Organic Tea Estates Private Limited (DOTEPL) de comprar tres plantacions de te a Darjeeling, al nord de l’Índia; entre elles es troben les finques de Rangaroon i Pandam.

Un grup de recol·lectores de te en una de les plantacions de DOTEPL

Rangaroon és una plantació abandonada que recentment ha estat comprada per DOTEPL, i que revela les condicions en què es deixen les plantacions de te. La fábrica és tan vella i està tan abandonada que actualment el te s'ha de processar en una altra plantació. “Alguns dels desafiaments més grans no són tan sols reconstruir les plantacions, sinó també recuperar la confiança dels treballadors,“ diu en Nandesh Rai, el nou gerent de la finca de Rangaroon. “Aquest és un repte perquè els seus salaris fa molt de temps que no s’han pagat, i l’anterior propietari els va deixar desproveïts i abandonats.”
En contrast, DOTEPL ha restaurat completament la plantació d’Ambootia, està ben gestionada, té una fàbrica moderna que està produint els tes més fins, i tot això amb treballadors i treballadores satisfets. Observant Ambootia ens podem fer una idea de la transformació que està a punt de produir-se a Rangaroon.
DOTEPL ja ha començat a guanyar-se la confiança i assegurar-se que les persones treballadores i les seves famílies a Rangaroon estan adequadament proveïdes. Per exemple, quan s’arriba al poble on viuen els treballadors i treballadores de Rangaroon, s’observa una zona en construcció. Això és degut a què la primera prioritat de Nandesh és pagar els salaris impagats, construir noves cases i proveir d’aliments.

Els recol·lectors de te a Pandam
Mentre s’exploren algunes de les plantacions de te que s’estan reformant, com la de Pandam, es pot descobrir que qui fa la collita del te són majoritàriament dones.
Una d’aquestes dones és la Priti Thapa, la qual amb 28 anys, cuida d’una família de sis membres, junt amb el seu marit, que és conductor. Quan s’entra a la seva bonica i acolorida casa, es pot escoltar una combinació de Nepalès i Anglès, ja que molts dels treballadors provenen del Nepal. Ella treballa recollint te durant 8 hores al dia, incloent els descansos del dinar i el berenar, mentre la seva filla gran assisteix a l’escola.

La Priti Thapa, una de les recol·lectores de te de Pandam
A l’Índia, milions de nens es veuen forçats a treballar amb els seus familiars, per tant el fet que aquestes plantacions ajudin i incentivin els nens a anar a l’escola en comptes d’anar a treballar, és encara més sorprenent. La Priti ajuda a la seva família adherint-se al programa d’augment salarial que ofereix DOTEPL, que li ofereix les eines i els recursos per tal de cultivar vegetals i criar vaques de raça, porcs i pollastres.
Un altre exemple és el de la Yuwana Chettri, de 38 anys, la qual cria cabres i pollastres per obtenir uns ingressos addicionals. L’experiència de la Yumana és similar a la de la Priti, i ella està satisfeta d’explicar que DOTEPL paga el salari quan toca així com que els ofereix complements salarials, un fons de previsió, botes de goma, un paraigües (per protecció contra el sol i la pluja), menjar i molt més.


La forta mescla de DOTEPL, un pla empresarial sòlid i el seu compromís amb el benestar dels seus treballadors i treballadores, ha estat una de les raons principals per la qual Oikocredit va escollir de participar a l’empresa i aportar al seu capital.
“L’impacte d’Oikocredit és molt gran. El seu suport ha tingut un impacte positiu moltes de les 65,000 persones que treballen a les plantacions de te de la nostra empresa. Això significa més beneficis socials i també millores mediambientals, perquè nosaltres seguim un model d’agricultura sostenible”, diu en Sanjay Bansal, president i Director Executiu de DOTEPL.
Tant les persones treballadores com els propietaris es beneficien de la restauració de les plantacions. Sanjay Bansal és molt clar quan en fa esment. Ell diu que un home de negocis - o dona – amb un bon cor beneficiarà més a la gent que un idealista sense un fort coneixement o un sòlid pla de negoci. Pots llegir més sobre DOTEPL a la part 1 de la història de la nostra organització sòcia, aquí.

En Sanjay Bansal, president i director executiu de DOTEPL

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

febrer 2024

gener

desembre 2023

novembre

octubre