Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

La transformació de les plantacions de te i el seu impacte en la vida de les persones al nord de l’Índia [part 1]

La transformació de les plantacions de te i el seu impacte en la vida de les persones al nord de l’Índia [part 1]

AMBO-IN-23.jpgdijous, 06 de de juliol de 2017

A la profunditat de les muntanyes del nord de l’Índia, apareix Darjeeling, una regió coneguda per produir el millor te. El que fa que la perfecta tassa de vapor Darjeeling sigui possible, són els milers de persones que treballen a les plantacions de te.

Una de les plantacions de te de DOTEPL a Darjeeling, al nord de l’Índia

Els propietaris de les plantacions estan obligats a mantenir els seus treballadors i satisfer les seves necessitats bàsiques com ara menjar, aigua, un salari mínim i d’altres. Les vides de moltes persones treballadores depenen d’aquestes plantacions i quan aquestes fracassen, els propietaris sovint les abandonen i deixen els treballadors i les seves famílies desproveïdes.

Invertint els efectes negatius de les plantacions fallides
Davant de la complexitat de tals dificultats, Darjeeling Organic Tea Estates Private Limited (DOTEPL) s’ha focalitzat en expandir la producció de te a Darjeeling comprant i restaurant plantacions abandonades. DOTEPL ha anat aconseguint èxits des de la compra del primer estat, Ambootia, el qual és conegut internacionalment pel seu excel·lent te d’alta qualitat. De fet, el te de la plantació està guanyant tanta popularitat que ara DOTEPL realitza les seves funcions de negoci sota el nom The Ambootia Tea Group. Durant el transcurs dels darrers 12 anys, el negoci familiar ha comprat 15 de les 87 plantacions existents a Darjeeling i continua sorprenent a la gent amb els seus deliciosos tes.

Alguns dels deliciosos tes d’alta qualitat de DOTEPL a Darjeeling


DOTEPL no solament està aconseguint increïbles avanços de qualitat del te per tot Darjeeling, sinó que també està transformant les vides de les persones treballadores i les seves famílies. Garantir que els treballadors estan ben proveïts i que reben un salari just és la seva prioritat. Tot i que això pot semblar irrellevant, DOTEPL destaca en un país com la Índia, la qual té més persones atrapades en l'esclavitud que cap altre país al món (més de 18 milions).
Addicionalment al salari mínim, casa, i menjar, els treballadors reben combustible, calçat, roba protectora, mantes d’hivern i tractament mèdic bàsic a cost zero. També es es reparteix llet gratis mitjançant un programa de nutrició infantil i cada nen té garantit l’accés a l’educació primària. A més, la seguretat social inclou fons de previsió i pla de pensions, pagament de gratificacions i suport per persones dependents.


Una associació de llarga durada que provoca un impacte a Darjeeling
Bharat Khemka, vice-president i cap adjunt del Departament financer de DOTEPL, ha volgut compartir com Oikocredit ha contribuït a aquesta iniciativa al convertir-se en un dels inversors de capital: “Hem utilitzat els fons per adquirir plantacions amb dificultats, abandonades, i en ruïnes” ha esmentat. “Milers de persones estaven en una situació precària. El seu salari bàsic no es feia efectiu, les seves cases eren dilapidades i no es podien permetre de viure una vida normal. Amb l’ajuda d’Oikocredit hem estat capaços de comprar aquestes plantacions i ara hi estem treballant per convertir-les en negocis rendibles.”
Oikocredit feia temps que volia treballar amb DOTEPL i n’és un soci actiu des del 2013 pel seu enfocament de rehabilitar les plantacions, donar suport als seus treballadors, establir vincles amb els productors locals, i fer servir millors pràctiques ecològiques. El 2016, Oikocredit va finançar DOTEPL amb una altra inversió de capital, continuant el suport en la recuperació de les plantacions de te abandonades.
Totes les plantacions cultiven te orgànic i les finques de DOTEPL són les úniques a Darjeeling que fan servir llavors d’arbres vells produïdes a la plantació. Això fa millorar la qualitat i la força dels arbustos de te perquè tenen la mateixa genètica i arrels més llargues que ajuden a alimentar la planta, cosa crucial durant les difícils temporades seques. Les plantacions son cultivades seguint un procediment tècnic biodinàmic, utilitzant l’energia de la terra per millorar el bon estat del sòl i de les plantes.
Anil Bansal, director de DOTEPL, que controla 15 plantacions de te a Darjeeling, explica com l’experiència és molt valuosa per cultivar te d’alta qualitat, però per fer renéixer les plantacions especialment es necessiten persones amb energia i idees noves.
Llegeix més sobre la transformació de les plantacions i la recuperació de la confiança de les persones treballadores en la segona part de la història de la nostra organització sòcia, aquí.

« Enrere