Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Inversió en capital social

En algunes ocasions, des d'Oikocredit invertim en capital social (en accions o participacions socials) d'organitzacions. Pretenem tenir una participació en la propietat suficientment important per tenir influència significativa allí on invertim.

En invertir en capital social compartim riscos i projectes a llarg termini amb aquestes organitzacions. Els criteris d'inversió són molt similars als dels préstecs. Només invertim en capital social en organitzacions que:

  • comparteixin el nostre doble objectiu de rendibilitat social i financera.
  • treguin profit del nostre assessorament, contactes i assistència tècnica.
  • compleixin amb els nostres estàndards de bon govern, respecte pel medi ambient i impacte social.

Oikocredit té una creixent i variada cartera de capital social. En la majoria dels casos, la participació d'Oikocredit és entre el 10% i 25% del capital. Ens agrada tenir un paper actiu en el govern d'aquestes organitzacions, la qual cosa significa que solem tenir un lloc en el seu Consell d'Administració.

Més informació sobre les inversions en capital social (en anglès)