Vols invertir? Selecciona la regió on vius

Close window
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

La història de l'Alícia

L'Alícia Rodríguez té 54 anys i és presidenta de la Cooperativa Artesanal Tambores (COTAM), al poble de Tambores.

L'Alícia té cinc fills i set néts. Teixeix cada dia de les 5 del matí a la 1 del migdia. Després de dinar i descansar, fa altres treballs administratius durant la tarda.

L'Alícia ha assistit a cada curs d'administració i comptabilitat ofert per Manos del Uruguay. 

L'Alícia ha estat l'única font d'ingressos moltes vegades, ja que el seu marit té una condició cardíaca. Inicialment, ella també havia de rentar, cuinar i comprar menjar. Actualment, el seu marit cuina i els seus fills ajuden a casa.

Ha estat treballant a la cooperativa durant 34 anys i quan en tingui 61, es pot jubilar ja que Manos del Uruguay cuida de la seguretat social i la pensió dels seus membres. 

L'Alícia ha tingut la iniciativa d'establir una llar per la gent gran del poble de Tambores.