Vols invertir? Selecciona la regió on vius

Close window
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Cooperativa Artesanal Tambores

Aquesta cooperativa consta de 32 dones, de les quals 27 treballen des de casa mentre que 5 ho fan diàriament de 5 del matí a 1 del migdia al seu taller. 

COTAM paga als seus artesans entre 5.000 i 18.000 pesos (uns 195-700 euros) al mes, depenent de les qualitats i la producció. L'ingrés mig a la regió es troba al voltant de 10.000 pesos mentre que a línia d'extrema pobresa es troba en els 1.639 pesos i la de pobresa en els 3.585 pesos.

COTAM proveeix les màquines al taller i a les dones que teixeixen a casa, recollint el treball acabat i distribuint noves assignacions cada dia a les 8 del matí (Alicia ho fa).

COTAM acorda amb Manos del Uruguay la fabricació de peces. Manos del Uruguay després els envia la llana, el disseny i els càlculs.

Les dones punten i teixeixen les peces i els productes, retornant el producte final a Manos del Uruguay en bus fins a Montevideo. Totes les restes de llana sobrants es venen a la botiga, amb la qual cosa no es malgasta res.